İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Türk Dünyası Gençlik Konseyi Kulübü tarafından, Türk Dünyası’nın zengin kültürel ve müzikal mirasını çağdaş sanat ve teknolojiyle buluşturmayı hedefleyen “Köklerin Sesi, Geleceğin Ritmi” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, geleneksel müzik motifleri modern sanat yaklaşımlarıyla harmanlanarak üniversite gençliğine yenilikçi ve dinamik bir perspektif sunuldu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, uluslararası sanat platformlarından Estopia Sanat Galerisi tarafından sanatçı kadrosuna dâhil edildi. Çavuşoğlu’nun eserleri, galeri bünyesinde uluslararası sanat çevreleri ve koleksiyonerlerle buluşmaya başladı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, MasterChef 2025 şampiyonu ve İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü mezunu Sezer Dirican’ı gururla ağırladı. Dirican, ziyareti sırasında gastronomi alanındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşırken, ona şampiyonluğu getiren İGÜ ailesiyle anlamlı ve unutulmaz bir buluşma gerçekleştirdi.
İstanbul Küba Başkonsolosluğu’nda görevli Rosa Amelia Frande Sanchez ve Lisvan Aleaga Tamayo, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’i makamında ziyaret etti. Yapılan görüşmede, İGÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necmettin Maraşlı ve Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu da yer aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) tarafından Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde düzenlenen “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi” yoğun katılımla tamamlandı. Eğitimler, 22–23 Aralık 2025 tarihlerinde Silopi RAM Eğitim Salonu’nda, 24–25 Aralık 2025 tarihlerinde ise Cizre RAM Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi. Silopi’de gerçekleşen eğitimde çok sayıda katılımcının yanı sıra Silopi Kaymakamı Çağlar Partal da yer aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Mezun Mensuplar Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Mezunlar Buluşması etkinliği, üniversitenin farklı dönemlerinden mezun olan yaklaşık 500 mezunun katılımıyla gerçekleştirildi. Kampüste düzenlenen buluşma, mezunların yeniden bir araya gelme heyecanını paylaşırken İGÜ’nün mezunlarıyla kurduğu sürdürülebilir ve güçlü ilişkiyi bir kez daha ortaya koydu. Etkinliğe; İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, İGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Öztürkcan, İGÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Egeli, Mezun Mensuplar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özan ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İzzet Gümüş ve çok sayıda akademisyen katıldı.
Özbekistan Cumhuriyeti’nde; millî maneviyat, kültürel miras ve evrensel değerler temelinde yüksek vatanseverlik anlayışıyla öne çıkan, ülkenin saygınlığına ve itibarına katkı sunan başarılı gençlere verilen “Özbekistan Sembolü” Göğüs Nişanı, düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Bu kapsamda, İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Jumayev Ergash Ro’zimuradovich, uluslararası alanda sergilediği yüksek vatanseverlik anlayışı, özverili çalışmaları ve Özbekistan’ın şan, şeref ve itibarını yüceltmeye yönelik etkin faaliyetleri dolayısıyla bu prestijli nişana layık görüldü.
Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025” yayımlandı. Rapor, Türkiye’deki üniversitelerin akademik üretimden uluslararasılaşmaya, erişilebilirlikten kalite güvencesine kadar pek çok başlık altında performanslarını ortaya koydu. Rapora göre İstanbul Gelişim Üniversitesi, “Patent, Faydalı Model veya Tasarım” başvurularında Türkiye genelinde 1’inci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Raporda ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin; akredite lisans programı sayısı, uluslararası öğretim elemanı istihdamı, uluslararası ödüller ve engelli dostu kütüphane kaynakları gibi başlıklarda da ilk 20 üniversite arasında yer aldığı görüldü.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) öğrencileri, gastronomi alanında Türkiye’nin en prestijli organizasyonları arasında yer alan 22. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinde elde ettikleri başarılarla dikkat çekti. Festival kapsamında üniversite düzeyinde düzenlenen iki ayrı ekip yarışmasında mücadele eden İGÜ’lü öğrenciler, her iki kategoride de altın madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. 17–20 Aralık 2025 tarihleri arasında Bahçelievler Kongre Merkezinde gerçekleştirilen festival; Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) öncülüğünde, Dünya Aşçılar Birliği (WACS) iş birliğiyle düzenlendi. Ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda profesyonel şefin, akademisyenin ve öğrencinin katılım sağladığı organizasyon, gastronomi alanındaki güncel yaklaşımları ve uygulama becerilerini aynı platformda buluşturdu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) öğrencileri, gastronomi alanında Türkiye’nin en köklü ve prestijli organizasyonlarından biri olan 22. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinde önemli bir başarı elde etti. Festival kapsamında düzenlenen “JPT 2 – Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması”nda yarışan İGÜ ekipleri, sergiledikleri performansla altın madalya almaya hak kazandı. Altın madalya kazanan öğrencilere, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli tarafından ayrıca teşekkür belgesi verildi.